De highlights van Twitter

Naar schatting 160.000 Belgen zijn actief op de socialenetwerksite Twitter. Exacte cijfers zijn er niet. Het bedrijf bestaat nu 7 jaar en heeft in die periode al een grote rol gespeeld. Ook tijdens belangrijke momenten in de recente geschiedenis.

De aankondiging van de dood van Michael “the King of Pop” Jackson zorgde voor een storm aan reacties. Niet alleen op straat maar ook op Twitter. Er verschenen 100.000 tweets per minuut en de servers van Twitter crashten zelfs voor een eerste keer.

De Arabische Lente. Die wordt ook weleens de Twitterrevolutie genoemd.
Een revolutie die werd gevoerd met de smartphone en sociale media in de hand.

Maar is die benaming wel correct als je weet dat minder dan één procent van de bevolking in Tunesië, Egypte en in Syrië Twitter gebruikt? Het was vooral een manier om de aandacht te trekken van de internationale gemeenschap en dat is goed gelukt.

Ook heel wat politici zitten op Twitter. De regeringsleiders en staatshoofden van 125 landen gebruiken Twitter alsook 140 andere belangrijke internationale politici. Samen verstuurden ze al meer dan 350.000 tweets. Ook onze paus is een fervent twitteraar.

Obama

De Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2012 was hét politieke Twitterevenement bij uitstek met meer dan 300.000 tweets per minuut op de verkiezingsdag.

De Amerikaanse president Barack Obama kondigde zijn herverkiezing trouwens eerst aan op Twitter. Dat deed hij met de tweet “four more years” en hij plaatste er ook nog een foto bij. Het populairste Twitterbericht aller tijden was goed voor 800.000 retweets.

Perry

Wie zichzelf in de kijker wil zetten, moet op Twitter zijn.
Het is dan ook geen toeval dat de populairste twitteraars popsterren zijn.
Katy Perry heeft tieneridool Justin Bieber onttroont en ze heeft nu 46,7 miljoen volgers.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s