Droomstart voor Twitter op de beurs

Sinds 7 november is de socialenetwerksite Twitter genoteerd op de beurs. Op Wall Street en ver daarbuiten werd lang uitgekeken naar de beursgang van de bijzonder populaire netwerksite. Enkele uren na de aftrap noteerde Twitter echt op de beurs en het aandeel ging meteen zeventig procent de hoogte in. Heel wat beter dus dan bij Facebook vorig jaar.

Wall Street was helemaal in de ban van Twitter. Buiten en binnen het beursgebouw waren de verwachtingen erg hoog gespannen. En die werden ook ingelost wanneer de koers bij opening meteen ruim zeventig procent de hoogte inschoot.

Via Twitter kan iedereen korte berichten de wereld insturen die je volgers dan te zien krijgen. Een eenvoudig principe dat op enkele jaren tijd over de hele wereld erg populair is geworden en van Twitter een groot bedrijf heeft gemaakt.

En dat succes vertaalt zich ook in de omzet. Die is in drie jaar tijd vertienvoudigt van vijftig naar vijfhonderd miljoen dollar. Wereldwijd heeft Twitter tweehonderd miljoen gebruikers maar winst heeft Twitter nog nooit gemaakt. Het verlies bedraagt dit jaar 134 miljoen dollar. En dat verlies ombuigen naar winst wordt nu de belangrijkste uitdaging voor Twitter.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s