Verschraling diversiteit Vlaamse medialandschap

De Vlaamse regulator voor de Media waarschuwt voor een verschraling van de diversiteit in het Vlaamse medialandschap. Dat komt vooral door de oprichting van Mediahuis. De Gazet van Antwerpen, Het belang van Limburg en het Nieuwsblad komen samen onder het Mediahuis. Daarom vindt de VRM dat waakzaam zijn voor voldoende diversiteit belangrijk is.

Ik ben het er volledig mee eens dat een fusie van verschillende kranten een gevaar voor de diversiteit is. Kranten gaan sneller geneigd zijn om artikels van elkaar over te nemen. Maar langs de andere kant gebeurt dat nu ook al. Het gebeurt regelmatig dat er in verschillende kranten dezelfde artikels staan.Het nieuws is het nieuws en om elke keer een nieuwe invalshoek te zoeken voor nieuws dat door elke krant gebracht moet worden, is volgens mij niet altijd mogelijk. Ik denk niet dat dat vaker zal gebeuren omdat ze nu onder één bedrijf zijn samengebracht. Toch vind ook ik dat de kranten moeten opletten dat er nog genoeg diversiteit is. Een krant moet zijn eigenheid behouden. Maar daar vrees ik niet voor. GVA is een krant van ‘t stad, HBVL is een krant van Limburg en het Nieuwsblad brengt nieuws van zowat alle streken. Dat ze allemaal dezelfde artikels gaan publiceren, lijkt mij dan ook niet erg logisch. Ze hebben allemaal hun eigen specialisatie en streek. We zullen moeten afwachten, maar ik denk dat er altijd genoeg diversiteit in de media zal zijn.

Advertisements

One thought on “Verschraling diversiteit Vlaamse medialandschap

  1. You’re so interesting! I don’t think I have read anything like this before. So wonderful to discover somebody with some unique thoughts on this subject matter. Seriously.. thank you for starting this up. This website is one thing that is needed on the internet, someone with a bit of originality! ecbbcfdgdkdf

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s