Kranten dalen, internet stijgt

Volgens een enquête van het Nederlandse TNS NIPO halen jongeren nieuws vooral van de televisie en het internet. 87% verneemt het nieuws via televisie, 65% via internet. Jongeren halen amper nog nieuws uit de kranten. Dat cijfer daalde van 59% naar 37%.

Kranten blijven maar lezers verliezen. Het lijkt alsof internet alles overneemt. Ik persoonlijk vind dat erg jammer. Vindt niemand het dan nog leuk om een papieren krant te lezen? Het gevoel van papier in je hand, het sukkelen met de bladzijden als je ze wil omdraaien,… Een papieren krant blijft toch iets unieks dat niet te vervangen valt? Internet is dit digitale tijdperk inderdaad heel normaal geworden. Maar moet alles dan vervangen worden door internet? Ik zou het heel erg jammer vinden als papieren kranten voorgoed zouden verdwijnen.

Op een website is alles ook anders. De artikels zijn korter en bondiger, de lay-out mist,… Ieder artikel heeft op internet een eigen pagina. Ik zou het missen dat kranten alles zo goed bij elkaar gepast krijgen en dat alles zo mooi aansluit bij elkaar. Beeld het je in: een reportage met een kaderstuk en een paar streamers met een aantal mooie foto’s perfect gepositioneerd… Zou het niet spijtig zijn als we dat allemaal enkel nog via internet te zien zouden krijgen?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s