Sociale-mediaexperimenten

Heb jij het ooit al meegemaakt dat je iemand herkende van hem of haar gezien te hebben op een foto van een van jouw Facebookvrienden? Je kan daar een stapje in verdergaan en er zelf naar op zoek gaan. Op die manier moet een journalist soms ook te werk gaan om iets te weten te komen over iemand. Benieuwd wat ik precies bedoel? Lees verder!

De Amerikaanse komiek Jack Vale deed een sociale-mediaexperiment. Hij zocht een foto op Instagram van een willekeurig persoon dat zich vlak bij hem bevindt. Eenmaal hij een slachtoffer gevonden heeft, verzamelt hij allerlei informatie en stapt hij daarmee op die persoon af. Benieuwd hoe iemand reageert als een volslagen vreemdeling meer over je blijkt te weten dan één van je vriendinnen? Dat filmpje kan je hier bekijken.

In 2011 deed Bart Cannaerts al een gelijkaardig experiment in de Antwerpse Stadsfeestzaal. Hij sprak vreemden aan en deed alsof hij hen kende. Het resultaat zie je hier.

Het meest merkwaardige filmpje is al meer dan tien miljoen keer bekeken, dus misschien heb je het al gezien. Zo niet, dan wil ik het je niet onthouden. Het speelt zich af in een tent in Brussel. Daarin zit een ‘waarzegger’ die alles weet van eender wie binnenkomt, tot het rekeningnummer aan toe…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s