Jaarverslag UZ Brussel wint Prijs voor Digitale Communicatie

Digitale media verspreidt zich in alle sectoren, zo veel is duidelijk. Een mooi voorbeeld daarvan is de Prijs voor Digitale Communicatie. Die werd uitgereikt door een unanieme jury aan het Universitair Ziekenhuis van Brussel. Met hun digitaal geanimeerd jaarverslag “UZ Brussel in 2012: de switch” versloegen zij vier andere laureaten uit 27 inzendingen.

Het ziekenhuis koos voor een geanimeerd jaarverslag omdat zij vorig jaar van start zijn gegaan met een heuse reeks van veranderingen om het ziekenhuis tegen 2020 volledig opgeknapt te hebben. Met het jaarverslag hopen ze die lijn door te trekken in hun communicatie. Het verslag bestaat uit drie lagen, met pas in de derde laag de cijfers die eigen zijn aan een jaarverslag. In de eerste laag kan je via twaalf geanimeerde tekeningen twaalf activiteiten ontdekken die typisch zijn voor het UZ Brussel. De tweede en derde laag geven dan telkens meer informatie over dat aspect van het ziekenhuis.

De jury bestond uit Kortom (http://www.kortom.be/) en V-ICT-OR (http://www.v-ict-or.be/). Onder de andere laureaten konden de steden Oostende en Kortrijk zich rekenen. Ook Toerisme Vlaanderen en Klasse mogen zich tot die lijst rekenen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s